Koninklijke tapijten bij jou thuis

Waar het koninkrijk Seba precies gevestigd was, weten we tot op de dag van vandaag niet zeker. Vermoed wordt dat Seba deel uitmaakte van wat nu Jemen of Ethiopië is.

De eerste kennismaking

De vorstin van Seba had gehoord over de wijsheid van koning Salomo die, volgens de overlevering, in de tiende eeuw voor Christus heerste over Israël.

Salomo op zijn beurt had door een vogel, een hop, vernomen dat het koninkrijk Seba het enige land op aarde was dat niet was onderworpen aan zijn heerschappij. Daarop stuurde koning Salomo deze bijzondere vogel met een brief naar Seba. In deze brief verzocht Salomo de vorstin zich aan hem te onderwerpen.

De koningin van Seba raakte gefascineerd door de vorst van Israël en besloot een bezoek te brengen aan Israël. Ze stuurde een vloot met ‘alle schepen van de wereld’, beladen met kostbare geschenken, waarbij ze ook haar reis naar Israël aankondigde.

De eerste ontmoeting

Het verhaal gaat dat wanneer de koningin van Sheba na een reis van maar liefst 3 jaar haar opwachting maakte in Israël ze betoverd was door de pracht van het paleis.

De vloer was zo glanzend schoon dat ze dacht dat deze een waterbassin was. De talloze vloerkleden waren zo prachtig dat ze dacht dat ze in een magische sprookjeswereld was terechtgekomen. De hele hofhouding zat op kleurrijke tapijten hun maaltijden te nuttigen en Seba werd er met open armen verwelkomd.

Magische tapijten in de tijd van koning Salomo

Tapijten waren trouwens heel belangrijk in het vroegere Midden-Oosten. Zo belangrijk dat verschillende Arabische volksverhalen er magische krachten aan toekenden.

Wie kent er niet het verhaal van koning Salomo die met zijn tapijt overal heen kon vliegen?

Het vroegere Midden Oosten bij jou thuis

Ben je door deze verhalen helemaal in de ban geraakt van magische tapijten en vloerkleden uit het Midden-Oosten, dan denk je er misschien over na om je interieur een Oosterse toets te geven. Een prima idee, want tapijten in diepe Oosterse kleuren brengen zowel vrolijkheid als magie in je interieur.

Een prima manier om deze Oosterse sfeer in huis te halen is een bezoekje brengen aan de website van Trendcarpet. Je vindt er tal van tapijten en vloerkleden in alle kleuren, maten en designs. Een heel populair item op deze website zijn de unieke blauwe vloerkleden want blauw brengt zowel rust als vrolijkheid. Een tapijt of een vloerkleed brengt trouwens niet alleen meer kleur maar ook gezelligheid bij jou thuis. Brengen de tapijten of de vloerkleden die je bestelde toch niet de gewenste sfeer dan kun je deze makkelijk én gratis retourneren.

Het bezoek van de koningin van Seba aan de Israëlische koning Salomo is terug te vinden in zowel de Koran als in het Oude Testament. Of het gebaseerd is op waargebeurde feiten blijft tot op de dag van vandaag een raadsel. Wat vast staat, is dat het koninkrijk Seba heeft bestaan en dat het verhaal van het bezoek van de koningin van Seba aan Israël alle ingrediënten bevat van een magische legende.

kheera